sâmbătă, iulie 31

Lectia zadarniciei

Un telefon venit aproape de miezul zilei i-a modificat acesteia, in mod brutal, curgerea tihnita...

Astazi ar fi trebuit sa fie o zi fericita. Nu a fost sa fie asa. Un copil nu a mai apucat sa se nasca. Cocosii negri au cantat si Dumnezeu si-a intors fata de la el.

Lectia balonului de sapun


Cum sa-i spun copilului meu ca si viata este asemanatoare cu balonul de sapun pe care il urmareste din priviri?
.

miercuri, iulie 28

"Cristi stie Freddy"


O intamplare din aceasta dimineata m-a facut sa cred ca am un copil care a pornit catre o viata inconjurata de sunete, indiferent cum se va intampla asta!

Pregateam bagajele obisnuite pentru "scoala de vara", cand, am fost alertat de catre copilul pe care il lasasem in fata calculatorului (isi alegea piese Iris si le fredona impreuna cu prietenii sai). Am plecat in graba spre ultima camera ca sa vad care era motivul acestei "alarme".

Tata! Tata! Uite! Cristi stie Freddy!

Si avea dreptate, Cristi stie Freddy destul de bine!

luni, iulie 26

Sarbatoritii zilei


Mick Jagger si Roger Taylor sunt printre sarbatoritii zilei. Fiecare dintre ei inseamna ceva pentru noi.

Fabulosi campioni ai muzicilor noastre, La multi ani!

Adrian Donea


Am facut aceasta fotografie in urma cu trei ani. Era cea din urma vara in care mai puteam sa-l intalnim pe Adrian. Binenteles, nici macar nu banuiam ce avea sa se intample: i s-a facut rau si a cazut pe strada; nu l-a bagat nimeni in seama decat dupa ce era prea tarziu. Totusi, s-a gasit cineva care sa-i fure telefonul mobil.

A mai trait (este un fel de a spune!) cel mai probabil fiind prizonier in propriul trup, cam doua luni dupa intamplare. Nu si-a mai revenit din coma, sau nu a mai putut sa arate asta.

Om simplu, om bun!
Ii pomenim numele cu mult drag!

De doi ani, Adrian Donea mai traieste numai in gandul nostru.

sâmbătă, iulie 17

Stairway To Heaven


Esti plecat de o saptamana. Este cald si esti plin de sudoare. Ai alergat dintr-un loc in altul fara sa poti sa faci un dus, ai mancat ce si pe unde ai apucat. Esti in fata unei lungi calatorii cu un maxi-taxi care trebuie sa strabata Valea Prahovei intr-o zi de vineri seara. Iti simti pielea lipicioasa si gura uscata de sete. Este canicula inca de dimineata.
Asa te prinde momentul in care iti suna telefonul. Esti intre oameni straini, insa, alegi sa raspunzi. Inexplicabil pentru strainii din jurul tau, incep sa-ti curga lacrimile pe obraz, fara sa poti sa faci ceva. Te desparti in graba de strainii care nu mai inteleg nimic si care banuiesc ca s-ar fi intamplat cine stie ce tragedie.

Nu poate sa stie nimeni ca, defapt, un copil si-a chemat tatal sa revina acasa, iar lacrimile sunt de fericire!

"Zeppelin"-ul a pornit catre casa!

vineri, iulie 16

Iris canta prea des fara noi...








UP-Date de zile mari: Valeriu Sterian canta "de sus", acum, la o "vama mai veche decat Vama Veche....


















In seara in care suntem noi la mare distanta unul de altul...... Iris deschide propriul recital cu doua piese ale lui Adrian George Ilie. Omul traieste si duce cu el o poveste din trecut, o poveste plina de orgolii si nedreptati complet inutile, tocmai pentru ca viata este scurta!

Noi iubim Iris... dar nu vrem sa-l uitam pe Adrian George Ilie. El a i-a dat dreptul "calatorului" sa spuna: "pamantul cuprind". Piesele sunt ale lui si merita sa-i fie pomenit numele, de fiecare data! Pentru noi, el este parte din Iris, la fel ca si Marti Popescu.

Am crescut in "valuri(le)" lui Adi Ilie..... "Valuri ce se sparg de mal, in oceanul de iubire".

luni, iulie 12

Pietre care se tot rostogolesc



Pozitionare: Anglia, 12 iulie, 1962.
In “Marquee Club” din Londra este anuntat un concert al unei trupe de necunoscuti. Grupul era format din Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitară solo), Ian Stewart (pian), Brian Jones (chitară ritmică), Dick Taylor (bass) şi Tony Chapman (tobe).

Asa a inceput una dintre cele mai fabuloase intamplari muzicale din toate timpurile.

Si ca o ironie, tot ei sunt cei care canta de atata vreme….. I Can't Get No Satisfaction!

duminică, iulie 11

Liniste




Nu putem sa ne alegem de fiecare data momentele de liniste.
Nu suntem in vacanta, nu suntem bolnavi.



Pur si simplu.... ne ascundem!





Suntem intr-o mica pauza!

miercuri, iulie 7

Raluca


"Banca din parc pe care am stat
avea lemnul foarte uzat!"

Nu mai stim nimic despre Raluca, de foarte mult timp.
Banca este mereu goala.
Oare unde o fi disparut?

marți, iulie 6

Don't walk away

La intoarcerea din calatoria de "biznis" am intrat pe (pseudo)autostrada Gilau-Turda. Oboseala, ratuste galagioase, nerabdare....

La un moment dat, rutina drumului a fost tulburata de o aparitie remarcabila. Parea ca vine din alta lume, asemeni unui vis pierdut. A fotografiat-o in timp ce o depaseam. Era prea frumoasa ca sa nu povestesc despre ea.

Cand am depasit masina care o tracta, pentru o clipa mi s-a parut ca pe bancheta din spate am zarit un el si o ea, foarte tineri, stralucitori. Am redus viteza si am mai privit inca o data masina de pe platforma. Atunci am zarit tablita de inmatriculare: "Tineri Casatoriti". Tot drumul pana la iesirea de pe autostrada am brodit povesti legate de cei doi si de bijuteria pe roti. Am facut scenarii. Chiar si un Bentley se poate strica? In final, am ajuns la Turda, loc in care am revenit cu picioarele pe pamant. Gropile din asfalt impuneau respect.

Ajuns acasa, am descarcat fotografia si am privit-o mai atent. In mintea mea s-au intalnit doua povesti: tinerii insuratei au plecat in luna de miere intr-un mod fabulos, cu cardurile tixite, imbarcati in Bentley, oprind foarte des la motelurile de pe marginea drumului... lumea toata era a lor! In alta parte de tara, doi profesori debutanti s-au intalnit in fata ofiterului starii civile, imbracati in haine imprumutate, cu putini prieteni in jur. El ii da verigheta de argint (este mai discreta, dar si mai ieftina). Functionarul ii anunta ca si statul le intinde o mana de ajutor. Ei multumesc si calculeaza rapid, suma acopera valoarea a doua ecografii si a unui set de analize de laborator. Mai au cateva luni pana sa se lamureasca daca isi pot permite si o recoltare de celule STEM, daca nu, speranta la Dumnezeu! Se tin strans de mana cu speranta ca "o sa fie bine"!

Doua povesti! Niciodata nu o sa stim daca se intoarce roata!

Frumoasa doamna se intorcea pe trailer. Cel mai probabil, ajunsa acasa, in cateva zile s-ar fi rezolvat toate problemele sale. Cu toate acestea, semnalul ramane tras: nu exista marire fara decadere! Si una si cealalta pot veni intr-o clipa.

Mama omului frumos



Astazi este ziua de nastere a mamei unui om frumos.

Nu o cunoastem, insa ii acordam un premiu... nici nu mai trebuie sa spunem pentru care motiv!

Muzica adolescentei...

Rate imigrante



















Am luat o decizie: sa ne imbogatim!

In ultima vreme am fost nevoiti sa facem cu mare atentie toate socotelile legate de eventualele cheltuieli. Am invatat sa avem prioritati.

Pentru ca sa nu mai fim nevoiti atat de des sa renuntam la lucrurile pe care ni le dorim, in perioada urmatoare ne lansam in afaceri. Prima dintre ele este ferma de pasari de la Idrifaia. Pentru ca orice poveste de succes se bazeaza pe o investitie, saptamana trecuta am facut o calatorie de afaceri in Ungaria, langa Debrecen, de unde am repatriat patru sute saizeci de boboci de rata. A fost un test menit sa ne ajute sa facem un bussines-plan pentru anul viitor. Pana atunci, boboceii au ajuns la noua lor casa si nu au avut nevoie de psiholog pentru acomodare. Nici barierele lingvistice nu ne-au facut probleme.


Ia rata neamule! Hai la gaina cu oul de aur! Gasca cine mai vrea?

Avem si cocosi, la oferta speciala!______si pentru gusturile rafinate, oferta super speciala!

luni, iulie 5

Poveste cu trompeta


Orice copil are nevoie de modele pe care sa le cerceteze si pe care sa ajunga sa-si doreasca sa le egaleze, ba chiar sa le depaseasca in privinta performantelor.

Printre povestile despre care incercam sa vorbim se numara si aceea a unui copil de culoare, nascut intr-o perioada complicata. Nimic nu parea sa-i fie favorabil. S-a nascut negru, intr-o familie dezbinata, saraca. Totusi, acestea se intamplau in New Orleans, Louisiana. In cazul lui, se pare ca a fost suficient.

La varsta de sapte ani canta pe strazi, in grupuri constituite accidental. Nu avea cunostinte muzicale. Abia dupa zece ani urma sa inceapa sa invete notele. Avea in schimb dorinta de a canta. Dorinta care l-a dus mai tarziu direct in legenda jazzului.

Si, ca orice legenda, in data de 5 iulie 1971, în casa sa din cartierul Queens al oraşului New York, Louis Amstrong petrecea ultima zi de lupta cu cancerul (la gat).

Cu toate acestea, vocea ne-a ramas, la fel si povestea copilului care a spart toate barierele doar cu o trompeta si o voce ragusita!

"Dream a Little Dream of Me"...

sâmbătă, iulie 3

Szervusz kedves barátom




Abia am intrat pe usa.
Oboseala mare.
Povesti interesante, cred!
Dormim putin, apoi povestim!

Noaptea trecuta am petrecut-o la Janos Rimoczi. Ne-am simtit ca acasa.
Viata este scurta, prietenii sunt putini.

Szervusz Jani baci!

vineri, iulie 2

Ozosep





Aproape ca nu mai este timp nici macar pentru un dus. STOP!
Bagaje adunate in pripa. STOP!
Plecat in Ungaria. STOP!

Povestit la intoarcere. STOP!

joi, iulie 1

"Sa traim bine!" devine realitate

(sursa foto-ciutacu.ro)

Nu m-am putut abtine sa nu marchez momentul in care individul din imaginea trucata este disparut, desi tara este cuprinsa de nenumarate urgii, una mai mare decat cealalta. Tara in care traim este condusa de niste diletanti. De astazi a inceput o sarabanda a preturilor, generata de majorarea mai multor taxe.

Cel mai rau lucru este ca nici macar nu a venit iarna!

Radio3net merge mai departe

Noi il iubim pe "Motzu" si incercam sa il cunoastem impreuna.

Radio3net este copilul sau de suflet. Copilul venit la varsta tamplelor albe, cel care i-a facut suferinta mai usoara. Poate ca atunci cand si-a consumat cea din urma suflare a avut fotografia sa sub perna de spital. Poate ca il auzea datorita "zeului internet", asa cum ii placea sa spuna.

Copilul sau implineste astazi sase ani. Poate ca din toamna o sa mearga la scoala.

Mie imi lipseste vocea calda, familiara, de la Teleenciclopedia.

Cu siguranta, "sfarsitul nu-i aici"! Doar este "cel mai frumos din orasul acesta".

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner