luni, iulie 5

Poveste cu trompeta


Orice copil are nevoie de modele pe care sa le cerceteze si pe care sa ajunga sa-si doreasca sa le egaleze, ba chiar sa le depaseasca in privinta performantelor.

Printre povestile despre care incercam sa vorbim se numara si aceea a unui copil de culoare, nascut intr-o perioada complicata. Nimic nu parea sa-i fie favorabil. S-a nascut negru, intr-o familie dezbinata, saraca. Totusi, acestea se intamplau in New Orleans, Louisiana. In cazul lui, se pare ca a fost suficient.

La varsta de sapte ani canta pe strazi, in grupuri constituite accidental. Nu avea cunostinte muzicale. Abia dupa zece ani urma sa inceapa sa invete notele. Avea in schimb dorinta de a canta. Dorinta care l-a dus mai tarziu direct in legenda jazzului.

Si, ca orice legenda, in data de 5 iulie 1971, în casa sa din cartierul Queens al oraşului New York, Louis Amstrong petrecea ultima zi de lupta cu cancerul (la gat).

Cu toate acestea, vocea ne-a ramas, la fel si povestea copilului care a spart toate barierele doar cu o trompeta si o voce ragusita!

"Dream a Little Dream of Me"...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Talentul si vointa fac minuni,indiferent de conditiile în care te nasti si trăiesti.Dacă,însă,ai norocul să te bucuri si de dragostea si de sprijinul celor apropiati,cred că nimic nu-ti poate sta în cale.

Cristian Lisandru spunea...

O postare surpriză - frumoasă supriză - la început de săptămână. M-am obişnuit cu astfel de postări ale tale, au de fiecare dată un farmec aparte şi se simte emoţia cu care vorbeşti depsre personalităţi care te-au impresionat şi te impresionează. Tot respectul pentru ceea ce a creat Armstrong.

Iar pentru voi numai gânduri bune, ştrumfilor!

Virtualkid spunea...

poezieevelics:
minunile ne fac viata suportabila, ne fac sa ne dorim si noi....

Virtualkid spunea...

Cristian Lisandru:
Incerc sa aleg pentru copil pildele cu cea mai mare relevanta.
Toti cei care apar pe blog, fac obiectul unor discutii, unele mai lungi, altele foarte scurte.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner