marți, noiembrie 6
Pastrama de oaie a la Idrifaia
Pe vremea cand traiam in Galati, la vremea aceasta, in fiecare an, tata avea obiceiul de a pune cate o oaie la pastramit. Aproape ca era un ritual pe care il repeta de cateva ori pana la sarbatori. In foisorul din fata casei lui se adunau cu regularitate prietenii si vecinii sai, iar la cativa pasi, in gradina, gratarul sfaraia cu temei. Asa ii gasea seara de cele mai multe ori, cu pastrama si paharul in fata. Stateau si vorbeau cate in luna si in stele...
Zilele trecute am petrecut cateva ore pegatind o pastrama dupa reteta tatalui meu. Mi-am amintit felul in care stateam in foisor si curatam carnea de seu si de pielite pentru ca rezultatul sa fie maxim. Fara conservanti, fara arome, fara aditivi. Mai natural de atat nu se poate. Chiar daca reteta este a tatalui meu, as spune totusi ca aceasta pastrama de oaie este una "bunatatile din Idrifaia".
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Oamenii se îndepărtează din ce în ce mai mult de tot ceea ce înseamnă natural. Oamenii se îndepărtează de oameni și de ideea de a afi oameni.
@Iulia Kelt:
Mai devreme sau mai tarziu, factura tot vine...
Trimiteți un comentariu