vineri, noiembrie 5

Semnul meu



Astazi a fost o zi grea, o zi in care ne-am abatut de la programul obisnuit. Astazi, in ziua in care am repurtat o mare victorie in plan personal, Adrian Paunescu, omul, a ales tihna. Sau poate ca tihna l-a ales pe EL, poetul flacara!
Copilul meu o sa-l cunoasca din carti. Tatal lui, atat cat o sa poata, o sa-i povesteasca o intamplare petrecuta pe un stadion, cu multi ani in urma.

Fiul meu, sa stii! In tineretea lui, tatal tau a cantat pe acel stadion din Galati, alaturi de alte treizeci de mii de suflete, ud pana la piele datorita unei ploi suficient de rece..... "Nori de hartie". Se incalzea cu "Flacara". Ani la rand, acesta a fost un semn al sau.
Istorie de familie!

15 comentarii:

Gabriela Elena spunea...

Ca intotdeauna, imi place maniera in care-i explici fiului tau tot, cum ai grija de orice detaliu.

Poetul aflat "In marea trecere" a ajuns la capatul drumului...
Pentru cei care l-au cunoscut, au fost in preajma lui, amintirea doare...

Raman pentru generatiile care vin poeziile, nascute din talentul cu care a fost coplesit, ca-ntr-o revarsare din cornul abundentei.

Cristian Lisandru spunea...

Dumnezeu să-l odihnească. Am văzut/revăzut imagini din acel concert de la Galaţi. A fost unul extraordinar...

acuvio spunea...

Dumnezeu să-l ierte!
În “studenţie” am fost ca de altfel toţi colegii la controversatele spectacole, fenomen, “Cenaclul Flacăra” de la Polivalentă... Ştia să te ridice în picioare numai prin simplul salut al facultăţilor una câte una...
Trimis apoi “la muncă” te mulţumeai cu transmisiile radio ale spectacoleleor din ţară...

Mirela spunea...

Copiii noștri vor știi cine ESTE poetul trecut în neființă. Deocamdată i-am pus Enyei mele câteva melodii de la Cenaclu, pe versurile lui Adrian Păunescu și i-au plăcut. Trebuie să le arătăm parte bună e culturii, nu doar ceea ce se speculează cu atâta răutate de către cei mărunți.
Pentru noi toți...
http://www.youtube.com/watch?v=TJBn_y1L5fo&feature=related

rip....

doctorul spunea...

mă întreb pe unde se ascund acum toți cei care au tras de el ca nişte cîini; şi cam ce le trece în clipele astea prin tigvele lor goale ...

Virtualkid spunea...

Gabriela Elena:
Omul acesta nu poate sa lipseasca din programa copilului. Eu ma bucur pentru ca i-am fost contemporan.

Virtualkid spunea...

Cristian Lisandru:
Undeva, in zona centrala sunt si eu...

Virtualkid spunea...

acuvio:
Eu imi amintesc cu cata bucurie primeam vestea sosirii cenaclului in oras.

Virtualkid spunea...

Mirela P.:
Cred ca "maruntii" despre care vorbesti sunt nesemnificativi.

Virtualkid spunea...

doctorul:
Se pare ca nu s-au ascuns, arunca si acum cu pietre.

fata din vis spunea...

Cenaclul Flacara ne-a marcat adolescenta. Toata lumea in familie stia piesele si le canta in diferite ocazii. Imi amintesc ca aveam niste prieteni fa familie maghiari, iar de revelion, cand ne adunat la cate unul acasa, cantau din tot sufletul "Noi suntem romani". Si ne amuzam. Si acesta a fost unul dintre meritele deosebite ale lui Paunescu. Faptul ca a fost iubite deopotriva de romani, maghiari, germani sau orice alta etnie. Nu a fost un poet oltea, bucovinean, ardelean ci s-a identificat cu fiecare provincie in parte. Ne-a invatat istoria adevarata. Ne-a dat " Poporul roman, opere complete".

Virtualkid spunea...

fata din vis:
Sunt tot mai convins ca aveam idoli mai buni atunci, incomparabil mai putin nocivi dact cei care ne sunt bagati pe gat in zilele noastre.

windwhisperer spunea...

*Lumina mea ingroapa-te cu mine, la primavara poate incoltim.* RIP

Virtualkid spunea...

windwhisperer:
La buna sosire!

DeeaIasi spunea...

Doamne cat de grea a fost ziua de 5 noiembrie...si o sa ramana...nefiind in tara,m-am trezit cu o bucurie imensa in suflet ca al nostru Nelu Dumitrescu prinde inca o floare de iris in buchetul vietii si m-am grabit sa-l felicit,am aflat trista veste....cu un ochi am plans si cu unul am ras,a fost prima oara in viata mea cand am trimis un mesaj de la multi ani si unul de adio,e un sentiment ciudat,revoltator,m-am consolat cu amintirea clipei cand l-am cunoscut personal...i-am prezentat aprecierile mele,stima,respectul pe care-l port pentru domnia sa si i=am multumit,asta mi-am propus sa fac de acum inainte,sa multumesc pentru ajutorul interior,ajutorul intelectual,moral... inainte sa fie prea tarziu...Cristi in vara mi-a spus ca e bine,ca se face bine dar in ochi avea o umbra de tristete....

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner