sâmbătă, septembrie 17

Lacul lebedelor şovine

Prin grija autorităţilor locale, deci cu finanţare publică, astăzi s-a petrecut un eveniment demn de toată lauda, până la un punct.

Să organizezi un concert pentru cei mici este o mare provocare, din toate punctele de vedere. Ştiu asta foarte bine! Tocmai din acest motiv mi se par cu atât mai mult de apreciat initiaţivele prin care copiii sunt chemaţi în preajma muzicii şi a dansului, indiferent de forma sub care are loc.
Cu doua obiecţiuni:
- chiar dacă acţiunea este organizată de etnici maghiari, este o impoliteţe să nu invite si “naţionalităţile conlocuitoare” dar si să nu spună macar vreo două vorbe si in limba lor, aşa, de chichi.
- reprezentanţii oficialităţilor nu este musai să se aseze în primul rând, pe mijloc, ca să poată să vadă şi copiii ceva. Spun si eu!

Evenimentul a fost frumos pentru că muzica şi dansul sunt limbi universale, însă lipsa eleganţei tot se vede şi se transmite tinerei generatii prin puterea exemplului. Cum să reuşeşti să faci din nişte copii valori umane viitoare, dacă lecţiile bunsimţului le predai selectiv?

Păcat de frumuseţea evenimentului! Păcat si atât!

În timpul spectacolului nicio lebădă de pe lac nu a fost agresată! Parol!

.

5 comentarii:

Suflet de curva spunea...

Eleganta? in ziua de azi nu exista...nu... Nici sublim...nu degeaba zicea cineva (nu mai retin cine) ca iubim mai persistent si mai durabil vulgaritatea decat sublimul...

Virtualkid spunea...

@Sufletel:
Aici nu era vorba de vulgaritate, ci de "pretentia" de a-i respecta pe cei care au venit ca sa te aplude.

rozalia spunea...

Chiar credeti ca a fost un spectacol sovin?

Virtualkid spunea...

@rozalia:
Nu despre spectacol este vorba, ci despre omisiunea organizatorilor de a adresa macar o vorba in limba romana. Asta mi se pare o lipsa de eleganta, ca sa nu o numesc altfel.
Ce o sa asteptam de la acesti copii atunci cand o sa fie maturi?

rozalia spunea...

Scuzati-ma!!! M-am orientat dupa titlul articolului.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner