marți, martie 20

miniauto.ro

LinkIntotdeauna am admirat oamenii care gasesc puterea de a-si ingadui pasiunea de a colectiona obiecte, indiferent daca acestea sunt valoroase sau nu. Oricum, in timp, prin simpla lor alaturare si pastrare in conditi cat mai bune, ajutate si de norocul hazardului care caracterizeaza pasiunile umane, aceste colectii ajung sa valorize uneori chiar mici averi.
In urma cu o saptamana si jumatate de am scris despre “masini de legenda”, titlul generic sub care se desfasoara un proiect comercial ale carui metode de promovare le consideram atunci, la fel ca si acum, cinice.

Ieri, descoperit fiind de catre unul dintre cei care mananca paine din asta, adica din volumul vanzarilor de masinute de jucarie, din spatele biroului sau si al ecranului calculatorului, s-a lansat intr-o actiune de desconspirare a unui alt destept” care nu intelege cat de misto este ca el sa fructifice o campanie de marketing targetata pe segmentul de piata al copiilor minori. Sincer, dupa cateva comentarii care ma dojeneau, am intrat pe forumul cu pricina pentru un minut si m-am indignat. Apoi, suspect de repede, mi-a trecut si am decis ca folosesc combinatia linistitoare in astfel de situatii: CTRL-ALT-DELETE.

miniauto.ro este un site populat de oameni interesanti, iar pasiunea lor este demna de toata lauda. Astfel de slabiciuni fac viata cu mult mai frumoasa, mai interesanta. Ii admir, uneori chiar ii invidiez. Totusi, chiar si in cazul lor, exista niste profitori care le speculeaza aceasta pasiune, uneori folosind metode mai mult decat cinice. Despre asta vorbeam in acel articol, nu despre colectia in sine.
Poate ca daca as intra intr-o polemica, mi-ar furniza ceva trafic, insa castigat astfel, mai bine nu.
.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Noroc cu tine, ca ai venit sa ne salvezi!
Auzi, tu ii cumperi dulciuri procesate copilului tau? Stii tu, jeleuri, ciocolata, bomboane... Daca DA (oricat de rar ar fi, nu ma intereseaza circumstantele) atunci sa stii ca nu esti cu nimic mai presus decat viermii marketeri, pentru ca-i alimentezi direct.
Daca nu (adica ii oferi copilului tau fructe sau deserturi cat mai naturale) imi scot palaria in fata ta.
Insa in continuare esti pe dinafara fenomenului cu colectionatul machetelor, nu-l vei intelege niciodata, cauta sa nu te mai referi la el... Ca ne plictisesti/iriti/ etc.

Virtualkid spunea...

@Anonim:
Daca ai fi avut curiozitatea sa citesti cateva dintre articole ai fi putut sa intelegi ca incercam sa traim si sa ne alimentam cat mai natural cu putinta.
Fenomenul despre care vorbesti este cumva cel care iti asigura tie painea de fiecare zi? Este caraghioasa inversunarea cu care infierezi ignoranta mea...

Anonim spunea...

Nu, colectionez machete si nu suport bagatori de seama ridicoli si penibili ca tine sa comenteze despre machete si colectionari la modul la care o faci tu. Vezi-ti de copilasii si jucariile tale si nu mai comenta de colectii, machete si forumuri, ca nu esti in masura decat sa ne arati prostia.
La tine totul are in spate un interes, vezi ca se trateaza chestia asta, exista medicamente pentru obsesiile tale. Si ca sa te linistesc, interesul meu este sa nu mai postezi despre machete, DeAgostini si colectionari, am asteptat cativa ani colectia asta si ma deranjeaza sa vina pafaristi ca tine si sa abereze pe subiect.

Anonim spunea...

Cat de prost trebuie sa fii ca sa scrii <> despre un produs pe care scrie produs de colectionat, nu se recomanda celor sub 14 ani, produs la care s-a facut reclama TV doar in prima luna de la lansare?!
Iti raspund eu, foarte foart foarte prost. Ingust. Incuiat. Marginit. Retrograd. Inapoiat. Scuze altora ca ma repet, dar chiar trebuie sa afli ce inseamna aia inversunare.

Virtualkid spunea...

@domnule Anonim'

ma lasa rece oricare dintre interesele pe care le afisezi, la fel cum ma intristeaza si acelea pe care le disimulezi in "pasiunea mistuitoare" care te chinuieste neincetat... Pe cele din urma as fi tentat sa le numesc frustrari.

Faptul ca dumneata nu citesti (sau nu intelegi) mesajul din acest articol ma face sa cred ca esti un ignorant. Nu poate nimeni sa detina adevaruri absolute, nici macar dumneata, asa ca va rog sa nu ma fortati sa va blochez accesul pe acest blog, mai ales ca nu mi s-a mai intamplat sa fac asta pana acum.

Pentru minimala ta informare, copilul meu detine TOATE aceste machete, insa asta nu inseamna ca trebuie sa inchid ochii la ceea ce mi se pare mai mult decat evident.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner