miercuri, august 1

Shin A Lim - "sa vrei si sa crezi!"

Nimanui nu pare sa-i pese ca sub privirile a sute de milioane de ochi consternati de tupeul fatis, o mana de ticalosi deghizati in garanti ai spiritului olimpic au macelarit visul de marire a unui sportiv care a crezut ca este suficient "sa vrei si sa crezi". Nimic nu a putut sa-i induplece si sa savarseasca un act de dreptate, fie si in al doisprezecelea ceas, adica sa recunoasca faptul ca ticalosiei lor nu merita sa-i fie subordonat spiritul olimpic. Cu un imens cinism, asemeni unor ucigasi cu simbrie, arbirii unei probe de spada au savarsit una dintre cele mai mari magarii din istoria olimpismului, luptand efectiv impotriva unui combatant care nu se lasase infrant, care luptase pentru victoria sa.
Shin A Lam a castigat pe plansa, insa a fost rapusa de pumnalul pe care chiar arbitrii i l-au infipt pe la spate. S-a dovedit ca nu trebuia sa isi invinga numai adversarul, ci si pe judecatori.
Poate ca nu ar trebui ca si Comitetului Internaţional Olimpic sa adopte aceeasi atitudine imbecila si sa repare raul facut, indiferent daca asta ar insemna reluarea probei din exact acel moment. Costurile ar fi infinit mai mici decat acelea care vor trebui platite pentru ca ochii copiilor care au vazut intamplarea nu pot uita. Cu ce tragere de inima vor mai incerca sa se pregateasca pentru olimpiadele viitoare daca ei vor avea dovada concreta a faptului ca nu este suficient "sa vrei si sa crezi"?
Stiu ca este utopic si ca exista sansa ca Shin A Lam sa nu mai fie capabila de nimic, sa nu mai fie capabila sa mai obtina nici macar un punct, insa reparatia aceasta, venita oricat de tarziu, i-ar reda sansa unui echilibru, poate chiar puterea de a se pregati pentru viitoarea olimpiada. 
Insa CIO nu este cu nimic mai presus decat arbitrii care o slujesc si va alege varianta comoda. Audientele justifica ORICE!

...chiar si transformarea celor cinci cercuri olimpice in in simple gauri si atat!

.

Niciun comentariu:

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner