Am cetit şi m-am minunat. Zice Georgiana că ceapa nu mai stă la tăiat, aşa cum se întâmpla altădată, când era la mama fată. M-am crucit când am aflat vestea că nici la o prăjeală ca lumea nu mai putem să visăm. Supărat şi muncit de gânduri, am vrut să verific dacă viitorul care ne aşteaptă este atât de sumbru. Aşa am ajuns să mă decid să fac nişte pipote de pui cu fâşii de ardei şi usturoi. Mâncărică bună, dar, imposibil de pornit fără o plajeală destoinică.
Până la urmă am realizat că nu a fost decât o larmă nefondată. Nu ştim ce se întâmplă în Iaşi de s-a ajuns ca ceapa să nu mai fie ceapă. La noi este cuminte, aproape că se tăie singură, dar nu cu lama! Putem să ne culcăm liniştiţi şi sătui.
miercuri, februarie 23
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
32 de comentarii:
aveţi cuvântul meu de onoare, că în august când ajung la voi, vă aduc ceapă!! Şi atunci o să faceţi voi frumuşel o postare în care la fel de elegant ca şi în asta de azi, o să-mi daţi dreptate şi-o să vă căiţi, da????
Măi, una peste alta, poate voi aţi nimerit ceapă românească! zău că asta de import nu stă la tăiat! :(
Vă pup cu mult drag şi, recunosc, mi-aţi cam făcut poftă. Arată bine mâncărica aia :)
Aia da mancare, arata foarte bine,mi-ati facut pofta =P~
Se pare k la moldoveni totul e ciudat, vad k si ceapa e ciudata :D
Giulia... aşa o fi, că prea le zici cu foc! :D ... deşi mi se pare mult mai ciudată folosirea lui "K" în loc de "că". Asta ca să vezi că pot fi şi eu răutăcioasă :)
Sincer am inceput sa salivezi in timp ce ma uitam la poze....felicitari...nu scapati de noi !...mergem sa gustam!
Lupta samurailor cu iataganele continua... Si lacrimile curg... Crocodili mancaciosi ce sunteti!
georgiana75:
Asa ne antrenam pana atunci ca o facem pulbere, chiar daca ne aduci ceapa din Australia...
Pofta ar trebui sa iti fie doar cat te gandesti ca noi gatim, ca doar suntem artisti, nu mai conteaza ce ne hotaram sa bucatarim....
Giulia:
Si noi suntem tot moldoveni, travestiti in ardeleni.
georgiana75:
Hai ma Georgi ca nu dreacu asa de negru... Lasa-i pe ei sa taie ceapa marunt, iar noi o mancam.
Mark:
Ne este mai simplu ca sa propunem o sesiune de gatit sincron...
Za Shogor:
Dupa cum bine stii, bu avem burtile peste curele, asa ca ne putem pernite orice extravaganta culinara.
Imi place comentariul tau georgiana75,fi rea ;), dar sa stii ca nu am nimic cu ceapa ta, era doar o gluma (cam proasta,dar no...), de fapt nu am nimic cu moldovenii, chiar imi sunt simpatici ;)
Virtualkid: Nu am stiut ca si voi sunteti moldoveni, travestiti in ardeleni, sunteti bine veniti in ardeal ;), si sa stiti ca imi sunteti foarte simpatici...
Un fel de ceapa cu personalitate. Toate se schimba cand dau de bine...
Giulia:
Hai sa nu punem la suflet intamplari minore. Georgiana este o gospodina care s-a suparat pe o ceapa si acum se razbuna pe oricine ii iese in cale, ca si cum ar fi conspiratori...
Iulia Mihai:
Ceapa rebela, nu altceva!
Giulia, stai liniştită că nu m-am supărat, doar că în definitiv suntem toţi români şi ca peste tot, mai există şi uscături.
Şi hai să-ţi zic un secret: eu ador ardelenii :)
te pup şi-ţi doresc o zi frumoasă :)
Virtuale, nu m-am răzbunat în niciun fel şi tu ştii asta! ;) dar tare-ţi mai place să mă tachinezi!
georgiana75:
Defapt, am vrut sa vad daca iti rezista si acum coafura.... atat!
Deci asta chiar îmi place - nici ceapa nu mai e ce-a fost! Consider că poate fi numită replica zilei.
Gânduri bune, ştrumfilor!
No staţi aşa... Că am citit şi eu la Giogi şi când să comentez după ce am scris câteva rânduri s-a buşit laptopul şi nu am mai avut apoi timp. Cum e cu ceapa asta? În primul rând cu unele şi eu am mari bătăi de cap, recte, o fii de import cum zice Giogi. Cu altele, cea de ieri de exemplu nu am avut. Cine ştie... poet e de la cuţit :))
on-topic: daca tii degetele asa ai sa-ti tai buricele degetelor! :) Fa astfel incit sa alunece cutitul pe unghie.
off-topic: numai eu nu vad textul comentariilor? Daca e o treaba generala e pacat, nu exista un setting ceva?
Cristi, mulţumesc pentru susţinere! Te pup.
coolnewz, ca sa nu mai vorbim de faptul ca taie ceapa cu un cutit cu zimţi, din ăla cu care în mod normal se taie pâinea :D
http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare/cum-sa-alegi-sa-folosesti-si-sa-pastrezi-cutitele-de-bucatarie-10910.html
vezi la numărul 3! :D
Am sosit şi eu cu ştiri de la mine din sat. La noi, ceapa-i ceapă.
Stă s-o tai, şi ţi se-nnoadă lacrimile-n barbă când o toci (cică să ţii apă rece-n gură ca să scapi de lacrimi). Sper să facem faţă valului de mutaţii genetice pe care ni-l anunţă Georgiana.
Şi cum şi usturoiul e-n pericol (că mi-a zis poştaşul, când mi-a lăsat jurnalul în gard, că cică se zvoneşte c-o să se dea doar pe raţetă, de la dispensar), eu cred că m-apuc să-mi fac provizii sub pat, la răcoare şi întuneric, şi de una, şi de alta.
am cetit pe acilea cat am cetit , dar cat poate si o femeie sa citeasca numai, si sa nu zica ceva? o data de doua ori , cam atat.
La treaba cu ceapa subscriu . Domne' pana nu te-o chinuit un mutant de ala genetic care nu sade la tocat, nu poti sa zici ca le-ai vazut pe toate in materie de ceapa. :)) Culmea ca eu am dat de specimene de ale a rebele exact acolo la Mures, si ce zile rele mi-or facut, ca veneau mosafiri de aia cu un ochi la spate, iar ceapa mea , nu si nu!... se lasa taiata frumos.
Imi place aici,la voi, zau, daca am dat de moldoveni si de moldoveni travestiti in ardeleni ma simt ca acasa , chiar daca am mai suferit inca o travestire :)
Cristian Lisandru:
Ce ne-am face noi fara ceapa noastra cea de toate zilele? Daca nici ceapa nu mai este cum o stim, atunci ce sanse mai avem la un viitor normal????
cristiandima:
Cred ca cel mai important este sa faci cu placere si fara graba tot ceea ce faci. Chiar daca dureaza mai mult, pana la urma tot cum vrei tu se termina, doar sa fii hotarat.
coolnewz:
In timpul realizarii reportajului nimeni nu a suferit daune de nicio natura.
deci s-a tras concluzia: "cel mai important este sa faci cu placere si fara graba tot ceea ce faci".
Dacă ai impresia că nu-mi place să gătesc şi n-o fac cu drag, atunci chiar că nu mă cunoşti deloc :((
georgiana75:
Noi folosim orice cutit cu egala dezinvoltura. Poate ca ne descurcam chiar putin mai bine decat Bercea Mondial.
Cutitul din imagini este unul cu lama extrem de subtire, foarte eficient atunci cand taiem fineturi.
Teodora:
Ar mai fi si varianta in care adaptam retetele la noile provocari ale naturii. In felul acesta am evita multe batai de cap.
Poate ca intr-o postare viitoare o sa aratam un exemplu in care ceapa ramane intreaga in mancare...
Al.M:
Mai in gluma, mai in serios: nimeni nu-i perfect!
Cat despre felul in care se taie ceapa aici, sa fim seriosi. Ceapa s-o avem, ca putem sa o mancam si numai sparta cu pumnul si muiata in sare.
Shpionii "vorbeste": Coolnewz e galateanca de-a ta. Iolanda se numeste :) Vremuri apuse, Alfa, Cezar Oana, Eugenia, etc.
Blancheta :)
Incredibil! Cezar Oana a reusit sa imi lase o amintire foarte frumoasa, mai ales din viata reala, rupta de Alfa.
Eu stiu o Iolanda. Daca este aceeasi, nu am mai vazut-o de cativa ani, undeva in Bucuresti.
Trimiteți un comentariu