sâmbătă, iulie 31

Lectia balonului de sapun


Cum sa-i spun copilului meu ca si viata este asemanatoare cu balonul de sapun pe care il urmareste din priviri?
.

3 comentarii:

Ana-Bell spunea...

Nu-l poti invata. Unele lectii nu se predau, doar se invata. Dar poti sa privesti cu el pe langa acele ceasornicului din balonul de sapun si sa vedeti impreuna curcubeul care (vi) se ofera pur si simplu... :)

Virtualkid spunea...

Ana-Bell:
Foarte des mi se intampla sa ma intreb care dintre lectii este mai urgenta... si, in majoritatea situatiilor, nu stiu sa raspund.

Ana-Bell spunea...

Atunci cand nu gasesti raspuns la o intrebare, e fie pentru ca nu pui corect intrebarea, fie pentru ca intrebarea nu are raspuns. Eliminand a doua varianta (care ramane posibila, totusi), as reformula intrebarea ta asa: ce lectii ii pot dau eu fara sa imi fie rusine de mine si el sa le inteleaga la varsta pe care o are ? Mai important e, insa, sa fii langa el cand altii/viata or sa ii dea lectii. Atunci va avea nevoie de ceva mult mai important decat talentul profesoral al parintelui: va avea nevoie de sprijinul tau total si NECONDITIONAT (nu-i da lectii cand il doare ceva). Il iubesti (asta e by default), asta e cea mai importanta lectie si singura care merita invatata; restul vin de la sine, nu te mai ingrijora pentru lucruri care nu sunt sub controlul tau :)

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner