joi, noiembrie 11

Sunt tanar doamna, tanar!

In urma cu douazeci de ani am participat la o manifestare artistica desfasurata la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati. Titulatura nu mi-o mai amintesc, insa era ceva legat de poezia tanara. Sala plina, foarte multi tineri, majoritatea liceeni.

Pe scena scartaitoare era o “masa rotunda” imprejurul careia se asezasera mai multe persoane imbracate corect. In “capul masei”, in partea din dreapta a scenei, un tanar subtirel rupea armonia adunarii: puloverul sau, impletit manual de o bunicuta (poate din Slobozia), rupea armonia adunarii. Se emiteau pareri, unele erau contrate sfios. Sala casca gura cu aerul ca intelegea tot ceea ce se discuta. Tinerelul subtirel era foarte cuminte.

Intr-un tarziu, i-a venit si lui randul sa emita judecati de valoare. A dat sa spuna ceva, tot sfios. Nu se auzea nimic. A urmat un zumzet in sala si asa adormita pe jumatate. Intr-un moment de combustie instantanee, tinerelul a realizat ce anume il oprea sa vorbesca asistentei, asa ca, fara preaviz, s-a ridicat in picioare si, cu un gest scurt, si-a scos puloverul si a ramas in maieul alb, chinezesc. A urmat un discurs cu flacara.

Pastrez si acum cartea pe care mi-a scris cateva randuri. Astazi l-am sunat ca sa-i amintesc intamplarea.

Acest tanar din trecut, astazi, implineste saizeci de ani. Priviti-l intr-un moment de sclipire geniala pe cel care si acum afirma: “sunt tanar doamna, tanar”…

8 comentarii:

silavaracald spunea...

Să-i urăm atunci ”La mulți ani!” lui Mircea-fă-te-că-lucrezi!
Serios vorbind, Dinescu e o instituție în sine. Urmăresc cu nespus interes orice intervenție a lui. Cu tot subiectivismul lui pregnant, prin gura lui ies multe adevăruri la lumină. Să-i dea Cel de Sus viață lungă și-mbelșugată în versuri!

doctorul spunea...

un tip simpatic, nu poți să te superi pe el, orice ar face sau ar spune ...

Dama fara camelii spunea...

Ador poezia asta si, mai ales, in recitarea inegalabilului Pittis.

Virtualkid spunea...

silavaracald:
Poate ca am devenit eu ignorant, insa am senzatia ca nu mai exceleaza decat in mistocareala, ceea ce nu este rau, dar face asta in defavoarea vorbelor mestesugite pe care le avea in buzunarul de la piept...

Virtualkid spunea...

doctorul:
Da, insa varsta ar trebui sa-l mai tempereze.

Virtualkid spunea...

Dama fara camelii:
Are foarte, foarte multe poezii extraordinare, majoritatea din perioada lui foarte tanara....

Sorina spunea...

Chiar azi imi amintisem, rostind cu voce tare prin casa, in timp ce trebaluiam, de Pittis si de "Sunt tanar, doamna!", implicit de Dinescu, iar mai apoi, de Labis si Stanescu. Uneori ma cuprinde un dor subit de adanc si adevar sufletesc si, atunci, ma cufund in dulcea somnolenta a poeziei.

Virtualkid spunea...

Sorina:
Si la noi in casa Pittis este prezent aproape zilnic.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner