marți, octombrie 25

Steagul

Ce pot să aștept de la copilul meu peste ani dacă nu pot să-i arăt că omul este mai întâi dator să respecte dacă așteaptă să fie respectat. Acest principiu al fizicii se aplică perfect și în relațiile dintre oameni. Tocmai din acest motiv mă simt agresat direct de grosolănia președintelui Băsescu, cel care a dat tonul unei mârlănii la care până și preanefericitul se prinde în hora bocilor și a robertelor.

Oameni buni, nu sunt monarhist, dar îmi este rușine pentru că ne conduce un om care are apucături de vedetă rock, capabil să bea direct din sticlă și să își arunce hainele în mulțime, ba chiar să-i mai și altoiască pe unii dintre ei.

Nu îmi place să aduc politica aici, însă ziua aceasta este istorică. Aceasta este ziua în care o mână de oameni și-au permis să își șteargă mâinile unsuroase pe unul dintre simbolurile acestui neam în bejanie. Regele este un steag, poate chiar unul de luptă. De ce să-l călcăm în picioare?

6 comentarii:

Anonim spunea...

La mulţi ani regelui Mihai! eu cred tot mai tare că poporul ăsta "nărăvaş şi puturos" (ca să nu zic mai mult) tot numai de-un rege ar putea fi strunit... şi categoric nu de un român!

doctorul spunea...

băsescu sîntem noi, l-am ales pentru că ne reprezintă ca popor, să nu ne mai ascundem după corcoduș ...

Virtualkid spunea...

@puideblog:
Nu stiu daca asta este solutia, dar sant sigur ca nici marlania nu este calea care sa ne scoata la liman.

Virtualkid spunea...

@doctorul:
O sa ajungem sa ne rugam sa fim feriti de ceva si mai rau.

Radda spunea...

Mie mi se pare un vis urat, din care tot sper sa ma trezesc, intregul lant de mandate ale asa-zisului presedinte Basescu! Mi-a fost si rusine de nerusinarea lui, sa urmaresc stirile cu cateva zile in urma, atunci cand l-am vazut ranjind ca un bou (scuze pt cuvintele urate, dar nu ma pot abtine) si aratand atata dispret si nepasare fata de istoria poporului roman! Sub Basescu romanii au uitat de patriotism, respect pt cei ce au cladit Romania si dragoste de tara!

Virtualkid spunea...

@Radda:
Este unul dintre putinele cazuri in care subscriu unei astfel de abordari, tocmai pentru ca inteleg excesul care vine din disperare.
Eu mai cred, totusi, ca steagul si imnul sunt lectii la care copiii trebuie sa fie prezenti de la cele mai fragede varste, independent de vicisitidinile timpului pe care il traieste.
Am convingerea ca nu poate sa fie decat un episod trecator, iar fiul meu trebuie sa se pregateasca pentru un timp viitor.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner