vineri, iunie 11

Waiting for Cousteau

Cu o saptamana in urma, intr-o discutie tihnita, copilul mi-a facut lista capitanilor pe care ii cunoaste: Hook, Cousteau si Bosneaga. M-am amuzat atunci cand am auzit si m-am felicitat pentru a-i spune si despre marinarul presedinte ca a fost si el capitan.

Apoi, dupa ce l-am culcat, m-am intors cu gandul la aceasta intamplare si am intors-o pe toate fetele. Mi-am dat seama ca, aproape orice am face, mintea celor care vin dupa noi poate sa faca ierarhiile dupa reguli proprii, dupa intamplarile vietii sale. Mintea aceasta (colectiva) poate sa faca gesturi de mare generozitate sau nedreptati crunte. Acum ceva timp in urma am citit un articol despre niste copii pentru care “Neverland” nu mai este un taram fabulos, in care se regasesc personajele de poveste. Pentru ei era casa lui Michael Jackson.

Continuand sirul gandurilor, mi-am dat seama de cat de usor este sa fiu erou pentru copilul meu, facand lucruri simple, fiind mereu in preajma. In fond, daca a reusit capitanul Bosneaga sa devina membru al familiei gandurilor noastre, eu pot aspira la mai mult.

Cu o suta de ani in urma, la Saint-André-de-Cubzac, in Franta, se nastea Jacques-Yves Cousteau. A avut o viata aproape fabuloasa. Cu toate acestea, pentru noi el este egalul capitanului Bosneaga, chiar daca suntem constienti de nedreptatea facuta.

4 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Nu ratam niciun episod de-al căpitanului, în alte vremuri... Numai bine, gânduri bune!

Virtualkid spunea...

Cristian Lisandru:
Si noi il urmarim, chiar daca filmele lui nu au stralucirea celor facute in zilele noastre.

Karla spunea...

Copilul stie mai multe decât mine:) caut in minte capitanul Bosneaga, nu-mi zice nimic...

Virtualkid spunea...

Karla:
Daca se intampla sa vii in Galati, odata cu o sosire a noastra, promitem sa te prezentam primului capitan real pe care l-am cunoscut, respectiv, capitanul Bosneaga, cel care traverseaza Dunarea de cateva ori pe zi, de la Galati la Zaclau. Este un fel de vedeta locala. Si este un munte de amabilitate.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner