marți, februarie 14

O vulpe roșie pe zăpadă

În drumul nostru către Idrifaia, de multe ori avem șansa să întâlnim rămășițele unei faune aflată într-un implacabil proces de descompunere. Amintirile bătrânilor legate de felul în care hăituiau vânatul încep să treacă din ce în ce mai mult în zona poveștilor dintr-o altă lume, una în care echilibrul numeric dintre vânat și vânător era încă stabil, iar lanțul trofic își avea regulile lui simple, în care excesele nu își aveau locul.

Duminica trecută străbăteam drumul care ne duce la bunici printre ogoarele albite de zăpada. La un moment dat, la câțiva metri de marginea drumului am zărit un puct roșu mișcător. O vulpe se întorcea din sat, cam fără tragere de inimă, privind mai tot timpul înapoi. Probabil că foamea o chemase în sat, însă era clar, dăduse ocolul fără folos.

Am privit-o și am fotografiat-o până s-a îndepărtat. Am dicutat și despre alte animale sălbatice pe care am avut ocazia să le mai întâlnim în zonă, apoi ne-am întors la bucuriile derdelușului din Idrifaia. În urmă a rămas o vulpe roșie pe zăpadă.
.

2 comentarii:

Daria B. spunea...

clară treaba, voi daţi dintr-un noroc într-altul :)

Virtualkid spunea...

@Daria B:
In aceeasi zona am intalnit de cateva ori si caprioare, insa nu am avut aparatul de fotografiat pregatit. Oricum, de data aceasta fotografiile le-a facut numai copilul, fara nici cel mai mic ajutor.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner