marți, decembrie 14

Singurătatea unui lord

A fost prietenul lui Sir Laurence Kerr Olivier şi poate că doar ţările din care venea fiecare dintre ei au făcut să nu fie inversată ordinea în care o să-i retina istoria. Puţini oameni ar avea tăria de a trăi în modestie şi discreţie, dacă ar avea ocazia să-l egaleze în performanţe.
Şi cu toate acestea, priviţi una dintre cele mai emoţionante dovezi ale generozităţii cere a încăput într-un singur OM. Răspunde la numele de Radu Beligan.

......

8 comentarii:

Adele spunea...

Radu Beligan este o instituţie. Cred că aş avea emoţii în faţa unui astfel de om şi de-ar fi să-i spun doar "bună ziua!"

Virginia spunea...

Radu Beligan este un om care nu stie ce este aceea trufie.

Andi spunea...

Nu a trăit deloc în modestie. A fost despotic și a cultivat favoritismele ca director al Teatrului Național, a fost mare demnitar al PCR, afemeiat și foarte, foarte arogant. Falsifici mult imaginea sa, deși înțeleg bunele tale intenții. Mi-e mi-a transmis odată că îmi rupe picioarele dacă mă prinde: greșisem o cifră - într-un interviu, referitoare la un număr de spectacole jucate. Etc.
Dar... să ne păstrăm legendele pe soclu, altfel ar trebui să ne închinăm doar la icoane...
Nu e bine să exagerăm cu nimic, nici exaltările de dragul exaltărilor nu-s sănătoase. Trebuie să fie o măsură în toate, un echilibru de bun gust și o tandrețe omagială ceva mai subtilă.

Virtualkid spunea...

noaptebunacopii:
Asa mi se pare si mie, mai ales daca il vezi in momente asemanatoare celor din secventa la care am facut trimitere.

Virtualkid spunea...

Virginia:
Eu l-am zazut intre culise si scena si a reusit sa ma copleseasca.

Virtualkid spunea...

Andi:
Nu am avut nici macar o secunda impresia ca ceea ce am scris ar putea sa fie un omagiu, mai ales ca trimiterea era facuta catre o intamplare foarte concreta. Ca sa fiu sincer, mie personal mi-a placut mult mai mult Stefan Iordache, iar gestul sau de recunoastere a valorii m-a facut sa fiu ceva mai subiectiv, poate.
Pe de alta parte, eu refuz sa judec oamenii dupa afilierile lor la diverse curente.
In concluzie, nu am avut nici cea mai mica intentie de a-mi face un "chip cioplit".

doctorul spunea...

modest sau nu, o să-l căutăm în curînd, ca şi pe Adrian Păunescu

Virtualkid spunea...

doctorul:
da!
cel mai probabil!

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner