miercuri, iulie 20

Carele de foc ale Sfântului Ilie


În cea de-a douăzecea zi a lunii lui cuptor, Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte suirea la Cer a Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, considerat în credinţa populară ocrotitorul recoltelor, aducător de ploi, dar stăpânul fulgerelor şi tunetelor, al dezastrelor venite din cer.

În copilărie, bunica ne tot spunea o poveste despre furtunile care apăreau din senin imediat după arşiţele care pârjoleau câmpul. Erau ocaziile în care noi stăteam în pridvorul casei şi priveam trecând carele de foc ale Sfântului Ilie pe cer împărţind fulgerele şi tunetele care ne infricosau.
Bunica îşi spunea mai departe povestea, impasibilă chiar şi atunci când vedea căzând grindina sau rupându-se pomii: "Asa vrea Dumnezeu!”

Acum câteva minute, nucul din faţa ferestrei noastre, cel care abia începuse să ne bucure cu umbra vârfurilor sale a plătit pentru trufia propriei coroane, în chiar ziua Sfântului Ilie.

5 comentarii:

Gabriela Elena spunea...

Acum un sfert de ora si teiul din fata blocului a avut de suferit. O creaga destul de mare s-a rupt. Desi batea vantul, ploua, fulgera si tuna, tot i-am auzit trosnetul frangerii.

Ce bine ca se mai racoreste putin! :D

Virtualkid spunea...

@Gabriela Elena:
Se pare ca au fost locuri prin care au avut loc dezastre, asa ca trebuie sa ne bucuram ca am scapat numai cu atat.

C.L.M. spunea...

Interesant. :) Mersi de vizita.

angi spunea...

Ilie,pe la noi,a fost mai linistit.Cateva flori din curte ce-au avut de suferit,noi ca am ramas fara curent,dar in rest ploaia ne-a facut mult bine prin gradina.

Virtualkid spunea...

@C.L.M.:
Sa ne fie de bine!

@angi:
Se pare ca in alte locuri a facut adevarate nenorociri.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner