miercuri, iulie 13

Visând la Cuba într-o zi de 13

Visez de foarte mulţi ani să ajung în Cuba, în ţara aceasta care le-a rezistat americanilor, ţara în care viaţa a rămas încremenită într-o altă lume.
Ani în şir am căutat oferte, am rătăcit pe site-uri pe care să pot să văd imagini, filme, poveşti din acea oază de "altceva".
Zilele trecute citeam un articol despre sistemul de sănătate din Cuba. Mi s-a părut a fi scris cu mai multă obiectivitate decât majoritatea materialelor pe care le găseşti în mod obişnuit internet. Se vorbea despre gratuitate (în adevăratul sens al cuvântului), despre cercetări îndrăzneţe încununate de rezultate concrete şi realizări deosebite în materie de progres medical. Toate acestea într-o ţară despre care ni se spune mereu că moare de foame, că trăieşte în perioadă tribală.

Nu ştiu dacă am să mai ajung acolo. Nu ştiu dacă lumea aceea mă mai poate aştepta pe mine până am să am mijloacele, dar mai ales nebunia de a trece Atlanticul doar pentru a ucide o obsesie potolită.

În urmă cu 8 ani murea o lume, una dintre tot mai puţinele care mai reuşesc să-şi ţeasă povestea: Compay Secundo, omul cu pălărie, trabuc şi chitară se hotăra să nu mai aştepte pe nimeni. Lumea lui a murit, odată cu el, într-o zi de 13.

8 comentarii:

Chiulica spunea...

Il ador pe Compay Segundo.. Ai vazut filmul Buena Vista Social Club? Merita totul. L-am vazut de 2 ori deja si nu mi-am putut stapani lacrimile.

Virtualkid spunea...

@Chiulica:
Am incercat chiar acum sa-l caut pe torente, dar nu am reusit. Iti multumesc pentru recomandare.

Chiulica spunea...

Nu stiu sigur daca il mai am acasa, ma uit cand ajung si fac cumva si ti-l trimit :) e minunat...

Virtualkid spunea...

Chiulica:
Iti multumesc, chiar vreau sa-l vad.

Anonim spunea...

hai, Sorine, ca nu-i nici Atlanticul ăla chiar aşa de mare, dacă tot ai visat atâta vreme, nu te lăsa păgubaş acum, tot o să ajungi tu în Cuba cândva...

Virtualkid spunea...

@puideblog:
Mereu a fost ceva care trebuia sacrificat, si pe masura ce trece timpul se inmultesc.
Trebuie sa mai si pierd!

Cristian Lisandru spunea...

Sunt multe (foarte multe) zile în care las Compay Segundo să-mi susure din boxe...

Virtualkid spunea...

@Cristian Lisandru:
Poate ca si aceasta este una dintre acele zile, chiar daca este o comenmorare.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner