joi, ianuarie 12

Poveste din miezul unei gangrene

În orașul celor mai dure confruntări interetnice, în această seară, un arab a reușit să scoată în stradă oameni deopotrivă români și unguri ca să-l susțină, semn că în fața nenorocirii oamenii uită meschinăria măruntă și se unesc în față dihoniei.

M-a impresionat amestecul eterogen din Piața Trandafirilor, dar tocmai acest mix m-a făcut să cred că ceea ce văd este doar fermentul revoltei liniștite, dar cu imens potențial de a fi și eficientă. Cu atât mai mult cu cât toți cei pe care i-am văzut erau deciși să pună umărul la pregătirea unui MegaMiting pro SMURD și pro Raed Arafat în cursul săptămânii viitoare.

Fotografia aceasta aparține ziarului "Zi de zi”. Nu mi-a venit să cred cum S-a propagat în socialmedia: câteva sute de afișări în numai câteva minute, semn că oamenii sunt mult mai sensibili atunci când se face vorbire despre o gangrenă, dar mai ales atunci când resemnarea este lăsată la o parte.

Întors acasă, am asistat la prestația televizată plină de decență a doctorului Simona Bratu de la "Sinteza zilei”. Cei care au trecut pragul cutiei de tablă în care (încă) funcționează știu foarte bine că o mai veche declarație a dânsei este foarte adevărată: "Ne lua gâtul Arafat dacă primeam ceva de la pacienți!” Eu am fost în situația de a insista. Rezultatul a fost că mi s-a indicat ca unică rezolvare calea unei donații catre Fundația SMURD.

4 comentarii:

Max Peter spunea...

N-am bănuit că se poate petrece aşa ceva. Cred că mâine voi lua toată presa de la un cap la altul, cu noaptea în cap, că în seara asta nu m-am uitat nici la televizor.

Virtualkid spunea...

@Max Peter:
Pe toata lumea a surprins aceasta mobilizare spontana.

Travel Guide Ioan spunea...

A fost o reactie fantastica. Am prieteni care imi sun ca trebuie sa fim mandri ca traim in acest oras dupa acest apisod.

Virtualkid spunea...

@Ioan Laslo:
Interesant este ca totul a pornit din nimic.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner