vineri, aprilie 8

Slam Dunk ca în curtea şcolii


Astăzi, prin grija Federaţiei Române de Baschet, copii Gimnaziului Romulus Guga au avut preţ de câteva zeci de minute şansa de a întâlni crema primei ligi de baschet a ţării. Aşa cum ar trebui să se preocupe toţi cei care conduc dregătoriile sportului românesc, dacă doresc să mai aibă bază de selecţie pentru "viitoarele noastre posibile echipe de aur".
Cu bani puţini (câteva tricouri şi câteva mingi), dar mai ales cu câteva nume de rezonanţă în acest moment în sălile de sport româneşti, oficialii federatiiei au sădit cel puţin câteva seminţe de dorinţă de performanţă. Campionii nu se nasc întâmplător, niciodată. Trebuie să vadă, să aplaude realizările celor mari, să fie dezamăgiţi de eşecurile lor, să le înţeleagă greşelile şi să caute să nu le repete.


Unul dintre motivele pentru care americanii au un baschet-industrie este că au ştiu să ducă mingea în suburbii, la copiii nefericiţi, şi să o transforme în vis. Copilul, mai ales cel care provine din familii cu dificultăţi materiale, poate să îşi tragă propriu bilet câştigător folosind o astfel de şansă. Sportul nu mai este de multă vreme o poezie. Este o muncă la fel ca oricare alta, o muncă pentru care este necesară şi UCENICIA, dat şi MAESTRUL.
Slam Dunk pentru FRB.

4 comentarii:

Anonim spunea...

simt cumva că încolţeşte în tine germenele proamerican? :D şi uite că au şi americanii părţile lor bune totuşi... ;)

bravo pentru slam dunk!

Virtualkid spunea...

@puideblog:
Da, asa este, dar partile bune vin de acolo de unde te astepti mai putin, adica mai ales de la cei defavorizati, de la cei care sunt "carne de tun" pentru tot ceea ce isi propun politicienii.
Nu am nimic cu americanii, doar ca nu prea vreau sa stiu de ei dintr-un motiv foarte concret: cer respect, desi ei nu respecta pe nimeni. Atat!
Indiferent de consecinte, eu le-as introduce obligativitatea vizei.

Anonim spunea...

la asta cu viza cred că ai dreptate, ar cam merita şi ei acelaşi tratament pe care-l aplică altora.

Virtualkid spunea...

@puideblog:
...si ar mai merita si altele!

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner