sâmbătă, iunie 23

Ultima serbare

Cum incepe si cum se termina cariera unui dascal?
Ce face ca la sfarsitul acestui drum sa aiba in preajma oameni care sa-i usureze apasarea momentului?

Serbarile, oricat de vesele ar fi in aparenta, au mereu un sambure amar. Fiecare dintre ele reprezinta cate o borna, iar ultima, cea care precede pensionarea dascalului este cel mai greu de consumat. Fie ca ai avut multumiri in profesie, fie ca nu te-ai consumat decat la limita bunului simt, momentul in care realizezi ca fiecare dintre secundele serbarii sunt ultimele, chiar daca ele seamana izbitor de mult cu altele, din anii anteriori, momentul acela este sfredelitor. El scoate din ungherele uitate ale mintii o multime de copii care si-au inceput povestile in grupa buburuzelor, care s-au succedat an de an, unii pe ceilalti. Unii dintre ei sunt astazi parintii celor care se despart de educatoarea-buburuza.

Simpla fotografie de grup, la o serbare de sfarsit de gradinita. Si de cariera!

4 comentarii:

rozalia spunea...

Multumesc foarte mult!Ultima serbare! Nici nu stiti,cat de greu a fost la despartire!

Virtualkid spunea...

@rozalia:
Sa va bucurati pentru toate sperantele care traiesc in aceasta fotografie de grup. Peste ani, unii dintre acesti ochi se vor intoarce si vor privi cu recunostnta omului matur pentru toate cele pe care vi le datoareaza. Asta nu este putin deloc!

Daria de la Blaj spunea...

Felicitări, doamna Rozalia, pentru cariera frumoasă şi succesele care se văd în copiii care v-au trecut prin mâini...

Anonim spunea...

mama mea draga! sunt cea mai mandra de ea, de toate lucrurile pe care le-a facut cu cea mai mare iubire pentru copilasi si pentru ca in toti acesti ani a putut sa isi pastreze demnitatea, modestia, frumusetea sufleteasca, daruirea si rabdarea. mama mea, nu mai plange. fii nostalgica si fericita ca ai reusit sa fii cea care le-a fost alaturi acestor copilasi in cele mai frumoase momente. sunt tare tare mandra de tine. cand voi creste mare vreau sa fiu exact ca tine :)

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner