sâmbătă, mai 1

Legendele noastre

1 mai 1994.

Este ziua in care se punea capat unei povesti, si, incepea firesc, LEGENDA AYRTON SENNA.Avea treizeci si patru de ani si purta cu el steagul Austriei. Dorea sa castige cursa de la Imola pentru cel care platise pretul betiei vitezei cu doar doua zile mai inainte… Roland Ratzenberger.

Pentru multi dintre cei care asteptau cu sufletul la gura asteptand fiecare cursa de formula 1 acolo s-a incheiat perioada romantica a acestui sport. Ceea ce a urmat a fost o alta legenda, insa una mult mai rigida, mai lipsita de emotie, mai comerciala. Amuzant este si faptul ca, folosind retete ca la Hollywood, acum ni se ofera legenda in felii, cu retrageri si reveniri. Portionata doar pentru a fi vanduta mai scump!

Copilul urmareste aceste curse si imi cere sa-i cumpar si lui un cart. Vrea sa fie pilot! Nu stiu daca o sa ne fie accesibila aceasta cale, automobilismul fiind unul dintre cele mai scumpe, insa, pentru vremea in care povestile vor fi inlocuite de pildele din viata reala, pastrez pentru el o imagine care strabate timpul: o casca galben-verde, viteza, sampanie, legenda.

Michael Schumacher incheiase perioada de crestere din grupele mici ale sporturilor cu motor. Era "lupul tanar"!

Regele a murit, traiasca regele!
Povestile vin una dupa alta…...




sursa fotografiei: www.ddavid.com/formula1

4 comentarii:

Daniela Patrascu spunea...

1 Mai cu stropi de roua
Si cu razele de soare
In suflete sa va ploua
Cu iubire si candoare!

Gabriela Elena spunea...

Sa te bucuri de tot si de toate alaturi de micul tau Schumacher! :)

Cristian Lisandru spunea...

A fost pilotul meu preferat. Îl urmăream de fiecare dată când aveam ocazia. Accidentul lui a fost un soc pentru întreaga lume. Rămâne un mit, în adevăratul înteles al cuvântului...

Anonim spunea...

Imi amintesc de el, imi amintesc de ziua cand s-a intamplat nenorocirea.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner