marți, aprilie 12

Un simplu carton de Xativa


Am primit un carton umblător dintr-un oraş în care mândria este un stindard, un oraş care poartă în structura sa intimă două culori, acelea care definesc spiritul catalan.

Ca o ironie a sorţii, vorbim despre această carte poştală sosită dintr-un oraş care a făcut istorie tocmai din fabricarea hârtiei, în special datorită contribuţiei maurilor, atunci când au putut lăsa sabia din mână. Aici a fost multă vreme un loc în care cartea se năştea şi se reinventa.



Astăzi, Xativa mai trăieşte din această fascinantă istorie, însă fără măreţia de altădată. Acum fibra optică este la putere, iar comunicarea se petrece aproape instant datorită internetului. Cu toate acestea, rămâne atât de frumos să vezi că cineva îndepărtat alege să cumpere o carte poştală, să îţi scrie câteva rânduri, de mână, să lipească un timbru şi să o pună la cutia poştală. Toate mâinile prin care trece până să ajungă la grădiniţa noastră îi adaugă o valoare şi o fac aproape nemuritoare. Chiar dacă fizic poate să dispară, în mintea unor copii ea va fi cea care a fixat o poveste: povestea unor semne scrise cu mâna, pe hârtie, care au călătorit atât de mult tocmai pentru a le demonstra acestora că nu şi-au spus cel din urmă cuvânt.

Simplă bucurie pe carton, trecând dintr-o mână în altă. Simplă bucurie de Xantiva, din Catalunya.

2 comentarii:

cati spunea...

Asta e de pus la colectie. Frumos! Si, nu lasa prea mult invitatia neonorata :)

P.S Ti-am spus ce am patimit cu votul la mine. Spune-mi ce sa fac!

Virtualkid spunea...

@cati:
Xativa este departe, mult mai departe decat vara pe care o astepta cu atatea sperante.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner