duminică, octombrie 10

10.10.10.


In ziua mondiala a sanatatii mintale, televiziunile, aproape fara exceptie, ne terorizeaza cu lementari idioate legate de o simpla data din calendar. Intr-o zi in care ar putea sa faca o stire din multe evenimente din trecut doar ca sa nu cheltuiasca bugetele pe subiecte actuale, interesante, posturile noastre tv nu mai contenesc, ba chiar reusesc sa ne convinga ca le pare rau ca nu se intampla ceva cataclismic.
Urasc generatia asta de reporteri care baga microfonul muribundului aflat pe targa SMURD-ului ca sa ne arate cum delireaza un nenorocit. Oare se gandesc cum ar fi sa se inverseze rolurile? Prostia promovata obsesiv se va intoarce si impotriva lor!

In aceasta seara, puteti sa vedeti ca exista si o alta cale.

3 comentarii:

doctorultau spunea...

se pare că nu mai putem trăi decît în senzațional; simpla viețuire nu ne mai spune nimic.

Cristian Lisandru spunea...

Hiene. Aşa le-aş putea spune...

Alice spunea...

Eu cred ca romanii sunt in majoritate maniaco- depresivi. (Urmare a traumelor emotionale produse de comunism, apoi de revolutie, apoi de tranzitie, apoi de propria incapacitate de a face fata greutatilor vietii). Cauta cu ostentatie in jur motive pentru a-si alimenta depresia, pentru a se zvarcoli de 1000 de ori inr-o zi. Dar ce e mai grav este ca-si cresc copiii cu un astfel de suflet, ca nici macar in fata inocentei si a dreptului lor la un nou inceput nu se sfiesc.
De aceea generatiile actuale (iclusiv cele de ziaristi) sunt parca si mai ranchiunoase, si mai nervoase, si mai puse pe scandal si circ.
Citesc cu placere acest blog pentru ca vad un om care-si creste copilul cu optimism si bucurie, cu increderea intr-un maine frumos dar mai ales in puterea noastra de a-l face frumos.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner