sâmbătă, decembrie 17

Venezuela misterelor, între Simon Bolivar și Hugo Chaves


17 decembrie este data morții unui personaj care reușit să mă fascineze cu povestea devenirii sale. Născut bogat, a reușit să moară în sărăcie. Deși îndrăgostit la nici șaptesprezece ani, la douăzeci era deja văduv și își jură să nu se mai căsătorească niciodată. Cu toate că și-a desăvârșit educația (care părea la un moment dat precară) în Spania, nu s-a sfiit să se ridice în numele țării sale și să caute independența ei, dar și a celorlalte state ale Alericii Latine. În ciuda faptului că și-a dedicat însăși viață pentru libertatea patriei sale, a avut puterea să se retragă din proprie inițiativă atunci când a avut că el însuși a devenit o posibilă piedică în calea aspirațiilor poporului pe care îl conducea.

Toată această poveste a luptătorului venezuelian, după chiar spusele sale, a existat pentru că "moartea tinereisale soții, Maria Teresa Rodriguez del Toro y Alaysa, a fost cea care l-a transformat din bogatul latifundiar în generalul Bolivar”.

În această vară, privind la știri, am mai adăugat un capitol al acestei fascinante povești despre curaj, naivitate și sacrificiu asumat. Convins că moartea generalului nu a fost cauzată de tuberculoză, ci mai curând ar fi fost victima unui complot, președintele Hugo Chavez a uitat de propriile probleme și mobilizat lumea științifică în încercarea de a decripta, la distanță de sute de ani, acest ultim mister al Liberatorului.

4 comentarii:

Unknown spunea...

scuze, am vazut tarziu comentariul tau.

stefan_gl_rou este id meu de mes. da-mi add si vorbim pentru o alta intalnire, sa discutam pe teme ce merita promovate in bloguri + poate ne facem o formatiune politica ceva interesant.

Anonim spunea...

ai citit Generalul în labirintul său, de Marquez? Dacă nu, ţi-o recomand.

Virtualkid spunea...

@Ştefan_Galaţi:
Nu ma intereseaza politica.

Virtualkid spunea...

@puideblog:
Am sa incerc sa nu ignor aceasta recomandare.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner