marți, decembrie 6

Despre un altfel de moș Neculai

Știu încă din copilărie că moș Neculai este sfântul care umple sufletul copiilor, și nu numai, pe ascuns, fără ca cineva să-l vadă. Mai importantă este taina decât darul pe care acesta îl lasă în ciuboțelele curățate cu atât de multă grijă.
Nu o să ne întristăm peste măsură de mult, însă trebuie să povestim și despre un alt moș, posibil tot Neculai sau cine știe cum altfel, care a trecut si pe la noi, dar nu ca să ne aducă daruri ci ca să ne fure bicicletele pe care le țineam legate de caloriferul de pe palierul apartamentului nostru. Ce să mai spunem? Poate că le duce și le lasă el la ușa unor nefericiți, să le fie surpriza acestei dimineți de taină, dar măcar ei să nu știe că bucuria lor își are seva în strângerea noastră de inimă din momentul în care nu am mai avut cu ce să pornim către lecția de pian și către grădiniță.

În fugă, am apelat la bicicleta prietenului nostru, Silviu. Viața merge mai departe, așa cum poate și ea, iar noi să fim sănătosi, atât!

6 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Hai că asta-i o veste chiar foarte tristă. Mai ales într-o astfel de zi.
Cum naiba să faci aşa ceva? Dar ce mă tot mir eu, uite că se poate. Celui mic i-a trecut supărarea, sper... Gândurile noastre bune pentru voi! Am zâmbit un pic atunci când ai spus că poate lasă bicicletele la uşa altcuiva, ca un cadou. Până la urmă, măcar de-ar face aşa, dar mi-e teamă că va dori să le vândă, of course.

Virtualkid spunea...

@Cristian Lisandru:
Poate ca nu este chiar o prostie sa incercam sa ne impacam cu ideea. Este mai important ca suntem sanatosi.

Anonim spunea...

nu-mi vine să cred, ce urât să facă "Moşul" aşa ceva, să-i fie ruşine, sper că lui i-a lăsat Moşul adevărat o joardă în ciuboţele... :(

Virtualkid spunea...

@puideblog:
Nu ne mai ajuta la nimic. Suntem cu gandul la urmatoarea bicicleta.

Elisa spunea...

Nu aveti interfon la intrarea in bloc? Atunci,"mosul" este prin apropiere si ,poate, mai doreste si altceva de prin partile locului: atentie sporita la usi si ferestre!
Sarbatori cu bine va doresc !

Virtualkid spunea...

@Elisa:
Interfonul este joaca de copii!
Probabil ca o sa ajungem sa ne lepadam de toate cele, ca sa nu mai aiba ce fura si sa fim si noi linistiti.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner