joi, decembrie 8

La mulți ani lui Ștefan Hrușcă

În drumul nostru zilnic trecem pe lângă falnica biserică din cartierul Tudor. Locul este unul oarecare, însă unii dintre oamenii care l-au călcat în trecut l-au încărcat de o solemnitate și de o gravitate care încep să semene cu istoria. O istorie simplă, nerodată, care mai are nevoie de ani pentru a-și căpăta adevărată grandoare.

Aici, în locul în care se zvonește că municipalitatea ar intenționa să amplaseze bustul lui Adrian Păunescu, se află panoul pe care îl urmărim noi cu regularitate. Aici, langa troița de lemn, găsim o parte dintre afișele evenimentelor care au loc în oraș.

Astăzi, ăl mai fain dintre moții colindători, în chiar ziua lui de naștere, ne chema în data de 12 decembrie ca să ne mai spună încă o dată de ce nu trebuie să ne lepădăm niciodată de datinile noastre atât de frumoase, mai ales în vremea gutuilor din fereastră.

La mulți ani Ștefan Hrușcă, te așteptăm și acum, tot cu două nuci.

4 comentarii:

Radda spunea...

La Multi Ani Stefan Hrusca!!! Si eu il ascult cu placere, iar si iar, an de an si ma bucur ca desi barfit si luat in ras pe la toate colturile, nu renunta la concertul istoric de acum si incearca sa ne strecoare in sufletul agasat de jingels-urile comerciale, putin din datina strabuna.

acuvio spunea...

La mulţi ani Ştefan Hruşcă!
Ştefan Hruşcă, dar şi alte nume, face parte de multă vreme din atmosfera sărbătorilor de iarnă, oricât de agasaţi se consideră unii, asta e, nu poate fi înlocuit.

Virtualkid spunea...

@Radda:
Nu am incercat niciodata sa ma adaptez curentului general, doar ca sa fiu in tendinte. Pe mine ma leaga niste amintiri mult prea dragi de numele lui Stefan Hrusca pentru a-l abandona, motiv pentru care incerc sa-i transmit si copilului respectul pentru tot ceea ce el face.

Virtualkid spunea...

@acuvio:
Eu nu doresc sa comentez starea de agasare a unora si a altora. Stefan Hrusca este o valoare potrivita gusturilor mele. Atat!

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner