vineri, decembrie 9

Wartburg 312, mașinile și legenda

Adevărul este că ideea mașinilor de legendă a fost genială. Produsul acesta a furat mințile copiilor și ale părinților în egală măsură. Aproape că nu mai știi care dintre ei este mai nerăbdător, copilul care acționează instinctiv, sau părintele care este reactiv?

Când spun că maturii sunt reactivi, nu mă refer la mult trâmbițata dorință a copilului ci la amintirile pe care reușesc aceste jucării să le trezească, să le scoată din cele mai întunecate cotloane ale minții. Cum să uiți mașinile copilăriei, cele la care părinții tăi poate nici nu visau, dar în care se întâmpla uneori să mai ajungi ca pasager.

Cumpărând această machetă mi-am reamintit o întâmplare simplă: cu ani în urmă, tata împrumutase o mașină ca exact ca aceasta, Wartburg, ca să mergem la țară; pe drum, una dintre roți a explodat (nici nu exista noțiunea de tubeless), iar mașina a intrat într-un derapaj care părea să se oprească într-unul dintre copacii de la marginea drumului. În ultimul moment, cu noroc și cu măiestrie, tata a reușit să treacă mașina printre pomii respectivi. Nu cred că am să pot să uit vreodată chipul palid, mâinile tremurânde și ochii umezi ai părintelui care își salvase puii. Ce de ani a câștigat atunci pentru noi!

Niciun comentariu:

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner