miercuri, septembrie 8

Spatiul, ultima frontiera

In urma cu patruzeci si patru de ani se transmitea la NBC-TV episodul pilot al unei productii de televiziune a lui Gene Roddenberry , un fost combatant din al doilea razboi mondial, decorat cu Crucea pentru Distincție în Zbor (o medalie a Statelor Unite ale Americii).

Povestea scrisa de fostul politist din Los Angeles urma sa faca un rating mic, motiv pentru care a fost permanent in pericolul de a fi scoasa din grila. Totusi, s-au gasit cativa oameni care sa creada cu inversunare in acest proiect. Ceea ce a urmat s-a numit “industria” Star Trek.

Parintele povestii care a populat visele atator copii (si nu numai) a fost printre primii pamanteni a caror cenusa postuma a ajuns in spatiu.

Zilele trecute am citit ceva care m-a facut sa scriu aceste randuri:

Majel Barrett Roddenberry, actrita ce a jucat in aproape toate seriile si filmele "Star Trek" si care a fost casatorita cu Gene timp de 22 de ani, pana la moartea acestuia, a decedat duminica, 19 decembrie 2009, la 76 de ani, cenusa urmand a fi trimisa in spatiu in aproximativ un an si jumatate, conform dorintei celor doi.

Astfel ar urma ca “Prima Doamna a Star Trek” sa-l reintalneasca pe Gene, fortandu-ne pe noi sa ne intrebam daca mai este de actualitate sintagma: Spatiul, ultima frontiera?

Primul capitan din Star Trek, actorul Canadian William Alan Shatner se apropie de varsta de optzeci de ani. Cine mai stie pe unde vor fi raspandite nenumaratele echipaje care au urcat pe Enterprise?

4 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Am urmărit cu mare plăcere serialul. Și asta pentru că am fost și rămân un fan al sf/ului. Țin minte că într-o vreme aveam o grămadă de episoade pe laptop.

Virtualkid spunea...

Cristian Lisandru:
Si cand te gandesti cat de tarziu a ajuns la noi, prima data la defuncta TL7abc. Iti mai amintesti ca a existat asa ceva?

doctorultau spunea...

nu mai avem de mult nevoie de SF-uri; trăim o viață științifico-fantastică într-o țară extragalactică și sîntem conduși de extratereștri.

Virtualkid spunea...

doctorultau:
Seamana cu extraterestrii, insa nu sunt decat niste mutanti.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner