vineri, septembrie 3

Nino Farina, pionierul vitezeiLa 3 septembrie 1950, Emilio Giuseppe "Nino" Farina se incorona ca prim campion mondial la Formula 1. Urma sa fie “punctul mort superior” al carierei sale. O cariera plafonata numai de catre contextul istoric in care s-a plasat. Razboiul a schimbat multe destine, printre care si pe cel al lui Nino Farina. Totusi, norocul i-a suras, o singura data.

Tot ceea ce a urmat nu a fost decat o disperata cursa de revenire, cursa in care prudenta nu si-a mai avut locul. Era momentul in care se nastea si notiunea de "ordin de echipa". Pasiunea sa pentru viteza, dar mai ales dorinta revenirii in varful piramidei vitezei mondiale, a fost cea care l-a jertfit, la Marele premiu al Frantei, in 1966. Aici, in mod tragic, atingea "punctul mort inferior".

Oamenii atinsi de pasiune o urmeaza cu orice risc, dar daca vrei ceva cu adevarat, atunci nu trebuie sa abandonezi niciodata speranta, nici daca stii ca speri intr-o minune.

9 comentarii:

doctorultau spunea...

cu pletele-n vînt, pe drumurile patriei; nu e rău deloc; încet-încet prinde el şi viteză ...

Cristian Lisandru spunea...

Lecturam în alte vremuri, cu mare plăcere, o care care (cred) că se numea "Meseria mea e riscul", sper să nu greşesc. Era vorba despro o istoria a celor mai mari piloţi de Formula 1. Tare mult îmi mai plăcea. Din păcate, nu o mai am...

Anonim spunea...

Riscul;unii oameni au riscul în sânge.Probabil că au o genă puternică în acest sens.Pasiunea,după mine,este un concept mult mai complex si,într-adevăr îti trebuie sperantă,perseveretă si chiar credintă pentru a o împlini.

cati spunea...

Ce mari ati crescut! De la galben la rosu...

Virtualkid spunea...

doctorultau:
nu cu viteza sau cu pletele este problema ci cu drumurile!

Virtualkid spunea...

Cristian Lisandru:
Nu gresesti! Cred ca multi copii adormeau cu ea in mana. Acum, s-au schimbat vremurile: dorm cu volanul.

Virtualkid spunea...

poezieevelics:
exista oameni care nu pot sa functioneze fara sa erupa adrenalina din ei.

Virtualkid spunea...

cati:
Chiar daca am schimbat culoarea, sa stii ca pentru noi, tot Ayrton Senna este primul...

Virtualkid spunea...

poezieevelics:
Exista oameni carora prin vene le circula riscul. Fara el nu ar putea trai.

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner